Kerkgeschiedenis

elimkerk

De Christelijke Gereformeerde Kerk van Ouderkerk aan de Amstel is geïnstitueerd op 7 mei 1923. Onze gemeente behoort tot de classis Amsterdam van de Christelijke Gereformeerde Kerken, welke classis deel uit maakt van de Particuliere Synode van het Westen.
Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan in 1993 is er een boekje geschreven door br. M.N. den Harder met de titel: 'k Zal gedenken.

Naast het grote belang van kerkgeschiedenis is het natuurlijk leuk om meer te weten over het ontstaan en voortbestaan van onze kerk. Dit geeft een grotere betrokkenheid ook voor diegene die het niet meegemaakt hebben.

Op deze pagina moet een verzameling komen van de Kerkgeschiedenis van de Elimkerk. Mocht u nog informatie of foto's hebben die ontbreken dan zijn die van harte welkom.

Log in voor meer informatie.Brand Bindelwijk 1988
Geschreven door M.N. den Harder   
woensdag 02 november 1988 20:07

Dankdag 1988 zal niet licht vergeten worden. De gemeente was samengekomen voor de middagdienst die om 14.30 uur zou beginnen. Even daarvoor was er als gevolg van dakbedekkingswerkzaamheden brand uitgebroken op het dak van de sporthal. Hoewel het zich in het begin niet ernstig aan liet zien, was het niet verstandig de dienst door te laten gaan. Iedereen werd verzocht zo snel mogelijk het terrein rond de kerk te verlaten. Dat dit nodig was bleek al ras: de gehele sporthal stond binnen niet al te lange tijd in lichterlaaie. Dikke rookwolken pakten zich samen boven Ouderkerk. De wind was de richting van de pastorie op, zodat voor het instandblijven van het gebouw gevreesd werd. Ook de kerk werd bedreigd door de geweldige hitte ontwikkeling. Ongetwijfeld werd menig gebed opgezonden tot de Koning van de Kerk.

Lees meer...