VERSLAG ZESTIG-PLUSUITJE 2019

Woensdagmiddag 25 September 2019 was het zover. We verzamelden ons samen met de zestig-plussers van de Pauluskerk bij basisschool de Akker voor ons jaarlijkse uitje.

Ds van Gent opende met ons de dag. We zongen uit psalm 25 vers 2. Daarna las ds. Van Gent met ons uit Hebreeën 11: 8-15. Abraham was op reis gegaan. Hij hoorde én gehoorzaamde Gods stem. Kanaän was wel het beloofde land maar nog niet het hemelse Kanaän .Daar zag Abraham naar uit . Ons leven is ook een reis. We mogen en moeten de belofte van God geloven. Zijn we zo op reis? We bidden om een goede gezellig middag/avond en om een behouden thuiskomst.

We vertrekken zelfs iets voor de geplande tijd richting Den Helder waar we een bezoek gaan brengen aan 'Fort Kijkduin'. We worden hartelijk ontvangen na een flinke reis van 1.20 uur. De koffie en het gebak staan al klaar en daar genieten we van! Daarna is er de mogelijkheid om met een gids op stap te gaan of zelfstandig het museum en het zee- aquarium te bekijken.

De groep wordt in tweeën gesplitst en bijna iedereen gaat met de gids op pad. We krijgen een flinke les geschiedenis te verwerken waarbij de jaartallen om je oren vliegen. In ieder geval kan dit fort bogen op een bezoek van Keizer Napoleon en ook in oorlogen heeft het een functie vervuld in de verdediging van onze kust. Het is grondig gerestaureerd en het museum geeft een indruk van oorlogsvoering in vroeger jaren. Ook is er nog niet zo lang geleden een onderaardse gang ontdekt en weer toegankelijk gemaakt. Zodoende doken enkele van ons weer op in de duinen rondom het fort. ;-)

Ruim op tijd vertrekken we richting Oterleek ( tussen Alkmaar en Heerhugowaard) waar we hartelijk werden ontvangen door onze gastvrouw Bianca. Zij had een heerlijke maaltijd voor ons gemaakt. Dat werd wel duidelijk na afloop want alles was op! Er waren ook mensen die twee nagerechten op hebben, ik noem geen namen maar de echtgenotes waren het er niet mee eens....

Na een terugreis met enige omleiding reden we rond 21.00 weer in Amstelveen. We mogen terugzien op een geslaagde dag. In de bus hebben we gezongen “U alleen U loven wij! “

Hem komt alle eer toe!

 

Een hartelijke groet,

Namens ACO', M.L.Meijer Wiltink