Uitje met de 60-plussers 13 september 2017

Op woensdag 13 september, terwijl de eerste herfststorm over ons land raasde, verzamelden we ons in de Pauluskerk in Amstelveen . Er stond een rondvaart door de Biesbosch op het programma en dominee Versluis opende toepasselijk met een gedeelte uit Markus 4. De discipelen waren in grote vrees want het stormde op het meer en de Heere Jezus lag te slapen. Hij heeft ze zelf deze weg opgestuurd dus waren ze in Gods weg. Dit in tegenstelling tot Jona die juist niet in Gods weg was toen het stormde. Zo kan het ook stormen in ons leven. Maar Jezus is erbij…..bij de discipelen is er vertrouwen – ze gaan naar Hem toe- maar ook wantrouwen- waarom overkomt ons dit? Jezus laat zien dat hij sterker is dan alle machten. ( Water is in het OT vaak een beeld van de macht van de boze ) Het wil ons ook leren om op Hem te vertrouwen. We zongen met elkaar psalm 93 : 3 en 4.

Vol goede moed gingen we op weg. De bus schudde af en toe behoorlijk van de wind. Een voorproefje van wat ons te wachten stond? De chauffeur informeerde belangstellend of er al mensen ‘zeeziek’ werden? Ruim op tijd kwamen we in Drimmelen aan . Om 14.45 konden we aan boord en om 15.00 vertrokken we voor een prachtige rondvaart door een bijzonder natuurgebied. Aan boord genoten we van koffie en gebak. Intussen was de zon gaan schijnen en de wind aanmerkelijk afgenomen in dat deel van het land. Niemand bleek zijn ‘zeebenen’ nodig te hebben. We hadden een prachtige plek gekregen op het bovendek maar of iedereen alles gezien heeft ????? Er werd namelijk ook gezellig gepraat en sommige mensen hadden bitterballen en een drankje besteld die ze ruimhartig deelden . Voor wie niet alles gezien heeft…..er staan foto’s op de website.

Om 17.00 meerden we af en vertrokken we naar Leerbroek waar we goed onder de pannen waren bij ‘Onder de Pannen’…….Diaken Martin van Rossum opende de maaltijd met gebed. Na een heerlijke maaltijd sloot dominee A. Baas de dag af met het lezen van psalm 93 en eindigde met gebed. Daarna vertrokken we richting Amstelveen waar we rond 21.00 uur veilig aankwamen.

M.L. Meijer Wiltink