Verslag Hemelvaartsweekend 2009
Geschreven door Jan de Boer   
maandag 25 mei 2009 23:50

21 mei verzamelde achter de kerk de jv “de Kandelaar” om dit jaar Cens en omstreken een stuk onveiliger te maken. 45 jv leden, 2 voorzitters (incl. partner) en 4 aspirant-leden maakte zich gereed om in zuidelijk richting te vertrekken. Om 14:00 was het zo ver en vertrok de stoet richting Cens.

Onderweg een tussenstop bij een benzinestation om even te ‘chillen’ want dat was daar toegestaan (lincense to chill). Vervolgens de reis in zuidelijke richting voorgezet. Onderweg liet het weer zich van zijn slechtste kant zien en de regen kwam met bakken uit de hemel vallen. Gelukkig was het weer wat droger bij uitkomst in Cens.

fam_gildeHet veld van huize Meijer veranderen langzamerhand in tentenkamp, terwijl de ene na de andere tent op het terrein verscheen. Nico heeft een nieuwe legertent aangeschaft en bevatte aanzienlijk minder (kogel)gaten dan die van de vorige keer. Bovendien was er tent met grotere gaten. Ondertussen waren de dames bezig met het opwarmen van enkele lekkere soepjes. Tijd voor een avondmaaltijd. Iedereen moest flinke trek hebben gehad want het gerommel was duidelijk te horen, (het kan ook die onweersbui zijn geweest die langstrok).

juffenNadat alle soep op was, even de afwas gedaan en vervolgens koffie/thee met een taart van Johan Meijer die zijn verjaardag vierde (tot nu toe hebben we elk Hemelvaartsweekend een jarige gehad, waarvan de voornaam met een J begon). Na de koffie tijd om voor een avondwandeling. Met zijn alle in de Jason over het eten auto’s gestapt en vertrokken we naar het stuwdam. Nadat er één jv-lid over de dam waren gestapt volgde er meer en liepen we een pad langs het stuwmeer. Een enkeling vond het water van het stuwmeer er zo aanlokkelijk uitzien dat hij besloot een bad erin te nemen. Na een flinke wandeling en klimpartij terug met auto naar het huisje.

Fikkie steken ! Een kampvuur aanleggen en het zingen van enkele liederen was het tijd om de slaapzak op te zoeken.
Na een koude nacht was het tijd voor een nieuwe dag met activiteiten. Het viel niet mee om iedereen een beetje bijtijds hun tent uit te lokken maar Johan Willems liet een (on)frisse wind waaien in de tent van Albert en Jakob om ze wakker te maken. De knoflooksoep miste zijn uitwerking niet en Albert en Jakob waren nog nooit snel hun bed uit geweest. Ook Boaz had wat moeite om uit bed te komen totdat het bed er zelf vandoor ging.

kanoenNa het eten van het ontbijt was het tijd om naar La Roche te vertrekken voor een kanotocht. Jan en Bram maakte gebruikt van wat oer- Hollandse sociaal voordringen en het lukte om 45 kano’s te verhuren. Dit tot groot verdriet van de mensen die nog in de rij stonden. Zo kon de gehele stoet doorrijden naar Maboge in plaats van het blokkeren van het centrum van La Roche. Zo vertrok er vanaf Maboge een ware armada van kano’s. Dat ze onze vereniging niet vergeten zijn van vorige keer bleek wel uit het feit dat er een boot van de paparazzi (van “De Brug” en “Hoogendoorn Filmproducties Inc.”) zich tussen de armada heen manoeuvreerde. Lea Strijbis slaagde er dit jaar weer niet in om droog te blijven. In La Roche nog even wat eten geconsumeerd (of gegooid...) gingen we terug naar het huuske in Cens.

siamese_tweeling_voetbalTerug bij het huis is er poging ondernomen voor Siamese tweeling voetbal maar dat wist de mensen niet lang te boeien, dus scheiden we er al snel mee uit (elkaar). Even kijken, tel bij elkaar op: de zak met ballonnen, een kraan met water, warm weer, een paar lompe gasten=een hoop lol (en natte kleren). Helaas was niet iedereen even enthousiast over
de waterbommenregen. Waarom Roel Kok nooit voor de ME heeft gekozen werd al snel duidelijk, aangezien hij constant
op de vlucht sloeg. Opnieuw de fik erin Gert-Jan en Johannes begonnen met de barbeknoei. In eerste instantie leek het erop dat we dit jaar rookvlees gingen krijgen maar behulp van een brander lukte het toch een fatsoenlijke braadvuur te stoken. Na afloop van de maaltijd nog ff wat motorcrossen en wat freestyle schieten. Roel wilde proberen of een motoragent functie hem wat leek. eten1Een klap later maakte dit hem ook weer een illusie armer. Na 22:00 was het tijd voor een dropping. De jv onderweg liet Lukas zich van zijn sociale kant zien. We werden in middle-of-nowhere uit de busjes gedumpt en met de een hint dat we in noordwestnoordelijk richting moesten gaan werden we aan ons lot overgelaten. De groep splitste zich in drieën. De eerste groep koos voor de recht-toe-recht-aan methode. Geen berg te hoog, geen rivier te diep. De tweede groep koos voor de veiligheid (?) van de paden en bruggen om hun doel te bereiken, waarbij de aspirant leden (Evi en Sem) lieten zien dat ze geen moeite hadden om het tempo bij te houden. Onder leiding van private Strijbis, J. trok de groep door de bossen, wegen en vlaktes terwijl Pieter, Jason en Bram (Jzn) de lokale rust verstoorde met hun lawaai.

Roel

De derde groep tenslotte dacht slim te zijn en terug naar auto’s te lopen en zo de openbare weg te gaan volgen om zo als eerste terug bij het huisje in Cens te zijn. Helaas was hun richtingsgevoel iets minder en we  moesten ze alsnog opgehalen.

 

Allemaal terug bij het huisje in Cens, konden de meeste hun slaapzak opzoeken, terwijl sommige zich opwarmde bij het vuur en het aanbreken van de nieuwe dag te aanschouwen. Uiterlijk is iedereen zijn/haar slaapzak ingedoken. De volgende ochtend werd na het ontbijt het tentenkamp opgeruimd en werden de auto’s ingepakt. De groep vertrok naar het bos voor een actief middagprogramma. Lukas en Bram hadden in het bos een parkoer uitgezet. De groepen kregen een rugzak mee met daarin spullen voor onderweg. De groepen moesten gebruik maken van een kaart, een kompas, een boog met pijlen, een bijbel en een dosis samenwerking. In het stukje natuur werden er bruggen en vlotten gebouwd en er moesten aanwijzingen gevonden worden om de weg door het bos te vinden. Zodoende kwamen de twee groepen door het parkoer heen. Op de terugweg ontwaakte er in Bram een ware verkeers-aso en hij besloot enkele jv-leden een modderfiguur te laten slaan. Terug bij het huisje snel nog een heerlijke wrap maaltijd gegeten en toen is de karavaan richting Nederland vertrokken. Onderweg kwamen we nog in de file terecht. Het moest een bijzondere file zijn want de mensen stonden er voor in de rij.

 

survival

Gelukkig mocht iedereen goed thuis komen en mogen we terugkijken op een gezellig en gezegend weekend !!

(foto’s: Martin Molenaar)