Verslag uitwisselingweekend 2009 - Noordeloos
Geschreven door Jacob Meijer
dinsdag 03 maart 2009 13:06

Verslag van uitwisselingweekend met Noordeloos 27 februari- 1 maart 2009

Als start van het uitwisselingsweekend hebben wij een quiz gedaan die ging over een aantal wetenswaardigheden en feitjes over de gemeentes Noordeloos en Ouderkerk.
Na deze quiz werd er dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden die onze kerkzolder biedt, zoals poolen, tafelvoetbal en tafeltennis.

Zaterdagochtend om 10 uur vertrokken we naar Amsterdam voor een rondleiding van de stichting Tot Heil des Volks door onze hoofdstad. Onze enthousiaste gids, de heer De Jong, heeft ons daar een aantal mooie plekken en gebouwen van Amsterdam laten zien en wat over de geschiedenis van de stad verteld.

Krijn de Jong rondleiding door Amsterdam Bij een aantal van die gebouwen zijn we naar binnen gegaan en onze gids had zelfs geregeld dat we in de Noorderkerk een aantal liederen konden zingen. Na een aantal uur lopen was het tijd om weer aan te sterken door middel van een maaltijd.
Dit deden we in het gebouw van de stichting, waar de gids wat over het werk van Tot Heil des Volks vertelde. Nadat het brood achter de kiezen was hebben we tot 16 uur kunnen genieten van Amsterdam waarna het tijd was om richting Ouderkerk te gaan.

LCJ contactavond Op de kerkzolder hebben we genoten van een maaltijd met heerlijke pasta's. Na deze maaltijd was er een contactavond van het LCJ waar Albert Schreuder sprak over occultisme in de popmuziek. Na deze lezing, was er een nabespreking. Toen de LCJ avond afgerond was, was er een vrije avond op de kerkzolder.

Zondag was er ’s ochtends een kerkdienst waarna er werd gegeten bij de gastgezinnen. Vervolgens ging de kerk om 14 uur weer open om eventueel op de zolder een spelletje te doen. Na de middagdienst was het tijd om soep te eten. Nadat iedereen verzadigd was, werd de preek door middel van vragen besproken in groepjes. Hierna werden de vragen plenair besproken onder leiding van dominee Wallet. Na de bespreking was er nog een vrije avond waarna Martin het weekend afsloot.