Hemelvaartsuitje 2016
Geschreven door J. de Boer   
donderdag 01 september 2016 20:47

Dit jaar was het jaarlijkse uitje met hemelvaart in ons eigen Nederlandje. Er was gekozen voor Gasselte in Drenthe. Op 5 mei verzamelde de JV zich bij de kerk.

Na het inladen van de boodschappen en verdelen van de passagiers vertrok de stoet, uitgezwaaid door de dominee en zijn  gezin, richting het noordoosten.

Zo kwamen we aan op onze accommodatie in Gasselte. De voorhoede had de caravan al opgesteld en het terrein verkend.  De camper werd opgesteld en er verschijnen steeds meer tenten op het groepsterrein.

Tijd voor een stokbroodje met enkele warme soepen. Na afloop nog even een balletje trappen want Maurits moest bewijzen dat hij topscoorder van de JV is.  Daarna gingen we met zijn allen de Drentse hei op voor een ontspannende avondwandeling en waar de gebroeders Willems hun kracht gingen meten. Na afloop lekker bij het kampvuur van de sterren te genieten.

De volgende ochtend stond er een ontbijt klaar en werden tijdens het ontbijt de heb-jij-ook-slecht-geslapen-verhalen gedeeld.

Na het ontbijt vertrok de JV naar Grollo voor enkele hoogtepunten in het klimpark. Voor Alinda beviel het prima. Na afloop van onze klimpartij nog even een terrasje pakken.

Teruggekeerd bij het kamp  heeft de JV een vrije middag om te besteden. Een groepje gaat bij een zwemmeertje chillen, een andere groep gaat voetballen en enkelen gaan in het zonnetje een kaartje leggen.

Terwijl de corveeploeg druk bezig is de groenten te prepareren, worden de barbecues aangestoken. Onze barbecuemeesters Geert en Sander demonsteren hun vaardigheden van het barbecueën. Ondertussen  demonstreert Maurits hoe je Arian als bezem kunt gebruiken om het kamp mee schoon te maken. Na de barbecue is er gelegenheid voor een kop thee of koffie.

Na het invallen van de nacht wordt de JV gedropt in het donkere Drentse landschap. Bij enkelen zakt de moed al in de schoenen en bij anderen zakken de schoenen in de mo(e)d(der). Maar zo weet de JV via de lente van Drenthe het juiste pad te vinden en zo het kamp.

Bij het kamp was er nog gelegenheid om op te warmen bij het vuur met een drankje en hapje. 
Terwijl het vogelgezang steeds luider werd, werd het kamp steeds rustiger.

De volgende ochtend was er nog een ontbijtje waarna de het kamp ingeruimd werd.

Een kleine groep ging nog even relaxen bij een nabijgelegen meertje en van het mooie weer genieten tot het tijd was om huiswaarts te keren.

We mogen als JV weer terugzien op een goed en gezegend weekend!

Foto’s : J. van Zijverden, J.de Boer, C. van Ingen