UITJE met de 60 PLUSSERS van 9 september 2015
Geschreven door M.L. Meijer Wiltink   
vrijdag 11 september 2015 20:13

Op een zonovergoten 9/9/ 2015 zijn we als zestigplus leden van de gemeente samen met die van de Pauluskerk weer een middagje uit geweest. Het doel was deze keer de replica van de “Ark van Noach” die in Dordrecht ligt en op ware grootte nagebouwd is door Johan Huibers ( zie voor meer info www.arkvannoach.com) .

Voor ds A Versluis , die de dag met ons opende, was het niet moeilijk een passend stukje uit de Bijbel te vinden. Hij las met ons uit Genesis 6 vanaf vers 9, een stuk van de geschiedenis van Noach. Van Noach wordt gezegd dat hij genade gevonden had bij God , hij wandelde met God net als Henoch. Wandelen met God is dat je alles bij Hem brengt. Dat was nodig in die tijd en ook in de onze. Het was een goddeloze tijd en God Zelf verteld aan Noach wat Hij gaat doen, zoals aan een vriend. God is daar niet onbewogen onder want hij geeft nog een genadetijd van 120 jaar, de tijd die Noach nodig had om de ark te bouwen. Dat was voor de mensen een teken en een oproep. De ‘ark ‘van nu bezoeken is daarom best dubbel. Aan de ene kant mooi om te zien wat een immens werk dat geweest moet zijn, aan de andere kant ook de ernstige oproep en vraag; zijn wij geborgen in De Ark, De Heere Jezus Christus?! De mensen zijn na de zondvloed niet veranderd, maar Gods werk gaat door!!

Hierna vertrokken we richting Dordrecht waar we na een voorspoedige reis rond 14.15 uur aankwamen. De koffie/ thee en het gebak stonden al op ons te wachten op de bovenste verdieping van de Ark. Hierna kon iedereen op eigen gelegenheid en tempo de ark bekijken. De maker van nu heeft geprobeerd een ark te maken zoals het had kunnen zijn. De afmetingen staan duidelijk in de Bijbel maar niet alles is terug te vinden. De aanwezige dieren zijn voor het overgrote deel ‘nep’, maar soms werd je ineens verrast door een levend exemplaar. Niet iedereen had dat meteen door. Dit project is ook zeker bedoeld om mensen iets te laten zien van het Christelijk geloof. Zo is er een gedeelte waar je de tabernakel kunt zien en de 6 scheppingsdagen zijn verbeeld. Op videobeelden worden de bijbehorende teksten voorgelezen uit Genesis 1 en 2. Ook op andere plaatsen vind je Bijbelteksten en verwijzingen terug. De evolutietheorie wordt met duidelijke Bijbelse argumenten naar het rijk der fabelen verwezen. Er worden ook twee ( animatie-) films gedraaid voor kinderen en volwassenen om hen bekend te maken met de bouw van de Ark en het verhaal over Noach. In de bijbehorende winkel zijn Bijbels en allerlei Bijbelse lectuur /dvd ‘s en cd ‘s te koop.

Hierna vertrokken we richting Hoornaar waar het eten voor ons klaar stond bij Partycentrum ‘Onder de Linden’. De rit daarheen, die dwars door de Alblasserwaard ging, werd door ds A Baas van commentaar voorzien. Hij kende de omgeving goed want Molenaarsgraaf was zijn eerste gemeente. Na een heerlijke maaltijd sloot ds Baas de dag af met het lezen van een stukje uit Hebreeën 11 en gebed. Noach zag door het geloof verder, door het geloof bouwde hij de ark. Om 21.00 uur kwamen we weer veilig aan in Amstelveen. We kunnen terug zien op een fijne en gezegende middag.

Namens ACO, M.L. Meijer Wiltink