UITJE met de 60 PLUSSERS van 3 september 2014
Geschreven door M.L. Meijer-Wiltink
woensdag 10 september 2014 18:32

Op woensdag 3 september waren we om 12.30 uur, samen met de meeste leden van de gemeente Amstelveen, aanwezig in de Pauluskerk. Daar werd de opening verzorgd door kandidaat A. Mol, consulent van de Eben Haëzer gemeente.
Na het zingen van Psalm 96:1 ging hij ons voor in gebed. We lazen deze psalm ook met elkaar. De hele aarde wordt opgeroepen om te zingen
Wat zingen wij? De Heere is het zo waard om geprezen te worden want Hij is de Schepper en Regeerder van alle dingen. Dit moet doorgegeven worden aan de ( heiden) volken. We zijn er zelf het bewijs van, het evangelie is verspreid over ( bijna) de gehele wereld.
Hij is ook de een God van heil, recht en genade, vers 2 . Dit strijdt niet met elkaar, dat zien we aan het kruis. De ernst van onze zonden maar ook de genade van God. Hij is Schepper en Herschepper, verkondig het over de hele aarde. Zing voor de Heere een nieuw lied! Na het zingen van psalm 98: 1 en 2 en gebed vertrokken we richting de bus.

Het doel van onze reis was Hoek van Holland waar we zouden gaan varen vanaf de Maeslantkering richting de Noordzee.
Toen we daar aan kwamen kwam de boot er ook al aan en nadat de vorige groep eraf gegaan was konden wij aan boord.

In de salon beneden stonden de koffiekopjes al klaar en werden we voorzien van koffie/thee met een heerlijk stuk appeltaart er bij.
Al snel vertrok iedereen naar het bovendek want het was bijzonder mooi weer deze woensdag. Een aangename temperatuur en een heerlijk zonnetje maakte het goed toeven op het bovendek.

We voeren door de verschillende wateren van de oude en de nieuwe maasvlakte en kregen een indruk van de uitgebreide havens van Rotterdam. Hier klopt het hart van de Nederlandse economie.
Maar ook het natuurschoon werd ons niet onthouden. We zagen zeehonden zwemmen en de kustlijn van Hoek van Holland. Op de valreep voer de ‘Karel Doorman’ voorbij, die de volgende dag op voorpagina van het RD stond.

De geplande twee uur waren (te) snel voorbij en voldaan gingen we van boord, opnieuw in de bus, op weg naar restaurant Unicum. Dit deed zijn naam eer aan, in ieder geval door de ligging. Opnieuw konden we genieten van de scheepvaart want dit restaurant lag aan kust.
Na een goed verzorgde maaltijd besloot ds. Versluis de dag met het lezen van psalm 19, een loflied op de schepping, en gebed.
Voldaan werden we naar Amstelveen gereden waar we om 21.15 afscheid namen van elkaar.
We zien terug op een mooie en gezegende dag.
Meer foto’s kunt u zien op de website van de kerk.

Namens ACO, M.L. Meijer Wiltink