Uit met de 60-plussers
Geschreven door M.L. Meijer-Wiltink
dinsdag 10 september 2013 19:21

Deze keer begonnen we in de Elim kerk in Ouderkerk waar ( bijna) iedereen om 12.30 uur aanwezig was.

Ds Versluis verzorgde de opening en we zongen met elkaar psalm 121: 1 en 4. Daarna las hij ons voor uit Genesis 12 waar het gaat over Abraham die door de Heere geroepen werd om op reis te gaan. Waarom juist hij, die een afgodendienaar was en al 75 jaar oud, geen kinderen had en dus menselijkerwijs gesproken geen toekomst had? Maar Abraham gaat, vertrouwend op de Heere, weg van zijn familie, door het geloof. En wij? Gaan wij ook achter de Heere aan, weg van de zonde!. In Abraham zullen alle geslachten gezegend worden naar Gods beloften, dat geldt ook voor ons vandaag. Alleen dan hebben we een goede reis en een behouden toekomst.
Hierna ging Ds Versluis ons voor in gebed en daarna konden we vertrekken.

Helaas kon de bus niet via de Julianalaan vanwege de bloembakken en de wegversmallingen maar met enige stuurkunst wist de chauffeur hem in de straat achter de kerk te parkeren.

Na een voorspoedige reis kwamen we aan in Garderen bij het zandsculpturen festival. Eerst genoten we van een heerlijke kop koffie met gebak en daarna kon iedereen op zijn eigen tempo de sculpturen gaan bekijken. Het was meer dan de moeite waard!!! Hollandse taferelen, Amsterdamse grachten, de Brandaris, netten boeten, klederdracht, geschiedenis, kaasmarkt, Rembrandt, Vermeer, Sinterklaas, ‘bekende’ Nederlanders, de Veluwe, kinderspelen, enz.

Het schitterende weer was een extraatje deze dag. Ook de uitgebeelde spreekwoorden hebben ons aangenaam bezig gehouden.
Het bijbehorende restaurant (met heerlijk softijs) en de winkeltjes met allerlei decoratieve snuisterijen zijn ook goed bezocht.

Hierna vertrokken we rond 17.00 naar partycentrum "De Molen" in Harskamp waar we hartelijk werden ontvangen en genoten hebben van een heerlijke, goed verzorgde maaltijd. Ds van Vuuren besloot de maaltijd met Bijbel lezen en dankgebed en daarna vertrokken we richting Ouderkerk. Althans dat was de bedoeling en gelukkig is het ook goed gegaan dankzij de oplettendheid van de enkele wakkere passagiers, want de chauffeur wilde richting Apeldoorn! Hij kon er blijkbaar niet genoeg van krijgen.

In de bus hebben we nog 2 verzen uit psalm 19 gezongen en psalm 68:10.

Daarna konden we luisteren(en soms meezingen met….) naar de mooie CD van het Shaare Zedekkoor die Ron opgezet had.

Rond 20.45 uur waren we weer veilig en voldaan terug in Ouderkerk.

Als u er zin in gekregen hebt na het lezen van dit verslag dan gaat u wellicht D.V. volgend jaar ook eens mee!