Hemelvaartuitje 2013
Geschreven door J. de Boer
zaterdag 07 september 2013 14:47

Op 9 mei was het tijd voor de jaarlijkse Hemelvaartuitje van jv de Kandelaar. Dit jaar stond België weer op het programma. Dit jaar is de JV Ora et Labora van Scheveningen uitgenodigd om mee te gaan naar onze huisje in België.

Een groot gedeelte van de JV verzamelde zich achter de kerk om daarna richting Cens in België te vertrekken. Er was een groep een paar dagen eerder vertrokken met de camper om het huis voor te bereiden voor de komst van 2 JV’s. Boaz heeft in een recordtempo al het gras om het huisje gemaaid. Immers Boaz had wel eerder met dat bijltje gehakt…..

En zo verschijnen er weer allerlei tenten op het grasveld. Terwijl iedereen bezig met het opzetten van de tent zorgen Klaas en Johanna voor het avondeten. Er bleek toch een pan soep te missen. Nader onderzoek wees uit dat deze helaas was achtergebleven in Ouderkerk. Dankzij een sponsor konden dit jaar droog (en enigszins warm) zitten in een grote tent. Na de maaltijd vertrokken we richting het stuwmeer voor een avondwandelingetje. Sommige kozen voor een korte wandeling en andere voor een wat langere wandeling.

Na een wat frisse nacht (en waarbij een deel van de JV de warmte van het huisje opzocht ipv de slaapzak….) gingen beide JV’s de rivier de Oerthe verkennen. Zo vertrok er een vloot kano’s vanuit La Roche stroomafwaarts. Hierin had Peter Bakker een sleutelpositie die hij dankzij een overhangende tak al snel kwijt raakte.

Nadat de gehele groep was aangeland bij het eindpunt was er van het kanobedrijf niet te zien. De kano’s werden achtergelaten en de JV’s vatte de reis terug naar het huisje weer aan. Helaas was het niet veel warmer geworden en werd de meeste tijd in de tent uitgezeten.

Dit jaar was onze master-chef Gerhard Strijbis er weer om allerlei gerechten van de barbecue te presenteren.

Tijd voor de traditionele dropping. Nadat iedereen uit de auto was gedropt splitste de groep zich in 3-en. Groep 1 onder leiding van Wouter Molenaar en de GPS kon al vrij snel het huisje terugvinden. De tweede groep met oa Evi, Henriette, Sander, Martijn en Boaz wisten ook snel het huisje terug te vinden. De derde groep onder leiding van Zegert Buitendijk en Jacob Meijer deden de route zonder gebruik van GPS, maar vertrouwde op kunde van Jacob die meende de omgeving goed te kennen.
Gerhard, Maurits en Nathan stapte vol gas door (waarbij er voornamelijk gas - zowel boven als beneden- ontsnapte…)
Echter bleek dat Jacob familie was van Lukas die ons jaren geleden ook al eens een verkeerde kant op stuurde. De onderweg aangetroffen kaart kon geen redding meer bieden. Zodoende kwam deze groep veeeeeeel later aan dan de rest.

Na een korte nacht werd de volgende ochtend het kamp afgebroken. De stortbuien maakte dat er niet makkelijker op. Zodoende vertrokken iedereen zijn/haar wegen in noordelijke richting.

Een gedeelte van de groep ging nog de kerk in Luik bekijken. Tim en Hanna ging vast oefenen voor hun grote dag ;).

Zo mogen we als vereniging(en) terugkijken op een goed en gezegend weekend !

Foto's door Johanna van Zijverden, Jelle Schuttel en Jan de Boer