Hemelvaartuitje 2012
Geschreven door Jan de Boer   
maandag 04 juni 2012 22:19

De eerste dag (donderdag):

Op 17 mei was het weer een drukte op het plein achter de kerk. Jeugdvereniging “De Kandelaar” maakte zich klaar om zich traditiegetrouw te vertrekken voor ons jaarlijkse uitje. Dit jaar zouden we Duitsland aan doen. Nadat iedereen een plek had om mee te rijden (hetzij op het allerlaatste moment) vertrok de colonne, deze keer in stilte omdat we anders klachten krijgen van de pastorie bewoners J.

Na een rit van ongeveer 4 uur mochten we allemaal behouden aankomen op de kampeerlocatie iets ten noorden van Kell am See.

Op het terrein verschenen allemaal tenten.  Sommige mensen hadden wat moeite met het opzetten, maar uiteindelijk was er voor iedereen een slaap onderkomen.

Nadat iedereen zijn/haar tent had opgezet was het tijd voor verschillende soorten soepen en brood voor versterking van de (inwendige) mens. Na het eten was er tijd voor kopje koffie/thee om daarna een korte avondwandeling te maken. 

Na de ontspannende avondwandeling kon nog even nagenoten worden, waarna de meeste mensen hun luchtbed/matras opzochten.

De tweede dag (vrijdag) :

Zegert bespeeld normaliter het orgel bij de JV maar deze ochtend weet hij iedereen zijn bed uit te krijgen door op de toeter te musiceren (dat werd niet door iedereen in dank afgenomen). Er was tijd voor het ontbijt dat afgesloten werd met een korte bezinning. Nico hees onze banier der Nederlanden met oranje wimpel i.v.m. de verjaardag van prinses Maxima een dag eerder.

Deze ochtend kon iedereen zijn/haar tijd vrij indelen. Mensen gingen (boog)schieten, volley- of voetballen of lekker bij het vuur zitten (ook wel bekend als “chillen”). Omdat Jetty jarig was, was er gelegenheid haar te feliciteren en daarna trakteerde ze op oranjekoek.

Na de lunch splitste de groep zich in tweeën. De ene groep ging voor een avontuur met hoogtepunten in das Kletterwald, de andere kozen voor (waar Nederlanders in Duitsland bekend om staan…) een fietstocht.

De groep die was gaan klimmen, was na 2 uur weer terug op de locatie en gingen de rest van de middag invullen met allerlei activiteiten. Een groep ging ‘shoppen’ in Kell am See, een paar anderen gingen slaap inhalen en enkelen brachten de middag door met boogschieten.

Tijd voor de traditionele barbecue!

De barbecues brandden reeds vurig maar er was geen enkele spoor van de fietsploeg. Op een gegeven moment werd duidelijk dat de complete ploeg verdwaald was in het (weidse) Duitse landschap. Dr. Bram kwam aanfietsen en organiseerde een search and rescue operatie. Er werden diverse voertuigen in gereedheid gebracht om de onfortuinlijke gestrande fietsers op te halen. Onze fietsverhuurder reed mee om direct de fietsen te redden eh….. op te laden.

Na een geslaagde reddingsactie was het tijd om te genieten van de barbecue. Helaas was het weer omgeslagen en kwam de regen met bakken uit de hemel. De barbecue verplaatste zich naar binnen waar iedereen kon genieten van de kookkunsten van de BBQ ploeg.

Na de barbecue stond er een GPS tocht in de planning. Helaas waren velen uitgeput door de fietstocht dus ging een klein gedeelte de uitdaging aan.(Waaronder toch enkelen die ook de fietstocht hadden gedaan). De deelnemers werden voorzien van reflecterende vestjes en lichtgevende armbanden. Er werd een navigator aangesteld en de groep ging op pad. Helaas na een tijd lopen moest omgekeerd worden en daarna haakte er een aantal mensen af. Echter een groep met volhouders ging verder de Duitse bossen in en wist de GPS route (Bekijk de GPS tocht) succesvol te voltooien. Er kon nog even nagenoten worden en daarna keerde de rust terug in het kamp.

De derde dag (zaterdag):

Dit keer was het de beurt aan Johan Meijer om iedereen wakker te maken. Iedereen was vrij om te ontbijten waarna het tentenkamp begon te verdwijnen.  Nadat alle tenten ingepakt waren en de grillhut was opgeruimd werd het weekend gezamenlijk afgesloten en kon ieder zijn/haar weg gaan. Een gedeelte reed direct door naar huis, maar het grootste gedeelte ging een stukje culturele ervaring opdoen in het Duitse Aken (Aachen).  We gingen o.a. op onderzoek uit, waarom de stad, samen met Keulen, niet op één dag gebouwd is (Waarschijnlijk de gratis parkeerplaats die naderhand toch niet zo heel gratis bleek te zijn..). We bezochten o.a. de Dom van Aken waar o.a. Karel de Grote tot keizer werd gekroond. Daarna hebben we gezamenlijk gegeten in het restaurant “De Twee Gouden Bogen”. Daarna keerde de meesten huiswaarts.

We mogen als Jeugdvereniging terugkijken op een goed, gezellig en gezegend weekend !