zuster Marina Strijbis gaat DV naar West-Africa
Geschreven door Marina Strijbis   
maandag 14 november 2011 19:38

Lieve mensen,

Ik wil u zeggen dat zuster Marina op stap hoopt te gaan. Van 23 januari 2012 tot 12 juni 2012 hoop ik als verpleegkundige te gaan werken op het Hospitaalschip Africa Mercy in Togo (West-Africa). Het is een klein ziekenhuis op het water. Maar wel prachtig qua uitrusting. Er zijn zelfs enkele Intensive Care bedden, waar de patiënten verpleegd kunnen worden. Gelukkig is dat niet vaak nodig, maar als het na de operatie met een patiënt slecht gaat, kunnen ze op de Intensive Care de zorg krijgen. Als er een patiënt op de Intensive Care ligt, werk ik daar, zo niet dan werk ik op de verpleegafdeling waar de mensen na de operaties moeten worden verpleegd.

mercyshipsWe liggen deze tijd aan de kust van Togo. Patiënten komen dus naar het schip toe waar diverse operaties plaats vinden. U kunt hierbij denken aan operaties van kinderen met hazenlippen, open gehemelte, maar ook het verwijderen van tumoren in het gelaat en in de hals. U kent de plaatjes misschien wel in de nieuwsbrief van Mercy-Ships waar een mevrouw staat met een behoorlijke dubbele onderkin. Kinderen met klompvoeten worden geopereerd. Zowel kinderen als volwassenen die blind zijn kunnen weer zien door een door God gezegende operatie. Maar er zijn ook vrouwen die geopereerd worden, omdat ze als gevolg van een te vroeg begonnen bevalling incontinent zijn geworden. Deze vrouwen tellen niet meer mee binnen de gemeenschap en worden verstoten. Zij zijn dan ook zielsgelukkig als het probleem van incontinentie is verholpen. Op de site www.mercyships.nl kunt u lezen en bekijken welk soort operaties er worden uitgevoerd.

Deze operaties worden voor de patiënten allemaal gratis uitgevoerd. U voelt ‘m wel aankomen dat er dus geld nodig is om deze operaties te kunnen blijven uitvoeren. Hierbij denkend aan de medische-instrumenten, medicijnen, verbandmiddelen, eten en drinken voor de patiënten, maar ook voor de dokters en de zusters. In overleg met de mannen van de “Raad” zal er een collecte worden gehouden. Het is eventueel ook mogelijk een gift over te maken op giro 1990184 van Mercy Ships Holland te Rotterdam, o.v.v. Marina Strijbis AFM 3154. Dit is overigens belastingaftrekbaar, moest ik van Mercy-Ships wel even melden. Dat geld is prachtig hoor, maar voor mij is het belangrijker dat u voor me bidt. Want ik zal zeker mijn lieve familie, vrienden en gemeentelid missen. Ik babbel wel graag zoals u weet, maar op het schip moet het babbelen in het Engels. En dat spreekt de zuster absoluut niet vloeiend. Dus daar zie ik dan ook echt wel tegenop. Maar gelukkig weet ik dat de Heere God met me meegaat en dat Hij machtig is om me te helpen met het spreken van de Engelse taal. En dat moet ik geloven en me daaraan vast houden. En dat geloof heb ik elke dag weer nodig, maar hier in Holland ook hoor! En dan na 12 juni 2012 hoop ik u zo God wil te vertellen hoe het geweest is.

Een lieve groet van Marina Strijbis

UPDATE: Als u Marina wilt volgen dan kan dat via: www.marinaintogo.waarbenjij.nu