verslag 60+ reisje 14 september 2011
Geschreven door M.L. Meijer-Wiltink
vrijdag 16 september 2011 20:13

Dit jaar stond Elburg op het programma.
Vanwege de afwezigheid van Ds van Vuuren (wegens ziekte) werd de opening gehouden door ouderling J, Meijer van de Elimkerk.

Hij liet zingen uit psalm 42:5 en las daarna uit Openbaringen 22:1-5. Vandaag gaan we op reis, maar ons leven is ook een reis. Johannes ziet de boom des Levens. Die was er ook in het paradijs, maar wij zijn de verkeerde kant op gegaan. Door de belofte en de komst van de Messias is er weer toekomst. Er is een weg gebaand naar de nieuwe boom des Levens die Johannes hier ziet. Waar heen zijn wij op weg?

Na het gebed vertrokken wij precies volgens de planning om 12.45 uur richting Elburg. Na een voorspoedige en mooie tocht door de polder kwamen wij al om 14.00 uur in Elburg aan. Dit tot vreugde van de rederij, zij moesten die dag ook nog naar Wormerveer! Wij werden dus onmiddellijk in de boot genomen en de kapitein stak van wal. Aan boord kregen we koffie en thee met heerlijk gebak.

rondvaart_veluwe_meer elburg

Intussen voer de boot door de jachthaven richting het Veluwe meer. Nu mochten wij door de brug waar we een half uur eerder voor stonden te wachten omdat er een 'notendop met mast' door moest.
Om 15.45 waren wij na een mooie tocht weer terug in Elburg.

Hierna was er voor wie dat wilde en (fysiek) kon gelegenheid het stadje te bekijken. De bus was open voor degene die liever een comfortabele zitplaats wilden.
Om 17.15 verzamelden we weer en vertrokken we richting Biddinghuizen naar restaurant Bremerbergsehoek. Hier werden we hartelijk ontvangen en kregen we, na opening door broeder P.M. Strijbis, een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

restaurant_Bremerbersehoek_biddinghuizen restaurant_Bremerbersehoek_biddinghuizen1

Ook werden we door de organiserende commissies aan het werk gezet. Zij hadden een enquête gemaakt om eens te bekijken hoe de deelnemers over dit jaarlijkse dagje uit denken, de uitslag vindt u op de website van de kerk.

Broeder A. Koole sloot de maaltijd af met bijbel lezen en  gebed en we werden hartelijk uitgeleide gedaan door het bedienend personeel. Hierna werden we door Ron Buitenhuis (onze vaste chauffeur) naar Amstelveen terug gebracht waar we weer afscheid van elkaar hebben genomen. We kunnen terugzien op een hele mooie, ontspannen en gezellige dag. 'Looft den Heer' , want Hij is goed'!

M.L. Meijer-Wiltink ( commissielid Ouderkerk)

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>UITSLAG enquete 60+ reisje.doc</code>UITSLAG enquete 60+ reisje.doc[Uitslag enquete 60+ reisje]22 Kb