Hemelvaartuitje 2010
Geschreven door Jan de Boer   
maandag 23 augustus 2010 22:34

DSC0733113 mei was het weer tijd voor het traditionele hemelvaartsuitje van de JV. Dit jaar is gekozen om naar Duitsland te gaan. Een grote colonne vertrok richting Trier. We zouden geen Nederlanders zijn als we niet een caravan zouden meenemen. Onze cameraman Nico wilde als laatste vertrekken en als eerste aankomen. Benjamin Strijbis was van mening dat dit geen probleem zou worden. Helaas dacht zijn auto daar anders over en kwam Benjamin als laatste op de locatie aan (achter de auto van Thijs Strijbis). Het vuur was reeds op gestookt en de op het terrein verschenen steeds meer tenten.

Nadat iedereen zijn tent had opgezet was het tijd voor een warm soepje. Mark verwarmde de soepen en zat er (misschien wel iets te) warmpjes bij. Na het spijzen en laven van de JV gingen we op pad voor een wandeltochtje. We konden kiezen voor de lange of de korte tocht. Er werd gekozen voor de korte tocht. Martin en Nico leidden de weg. Om een lange wandeltocht toch enigszins kort te houden konden we enkele keren terugkeren omdat de terugweg korter zou zijn als doorgaan (!)

duitsland_jv_069

Terug in het kamp werd nog even bij vuur zitten, wat consumeren en de tenten in voor een welverdiende*1 nachtrust.

De volgende ochtend waren we na het ontbijt klaar voor een actief middagprogramma. We gingen in 2 groepen richting het Klatterwald. Een klimpark in het bos waar je een parkoer kan afleggen op 5 meter of 8 meter hoogte. We kregen allemaal een veiligheidsharnas aan om Klatterwald niet in kletterwoud te veranderen. Het harnas was voorzien van enkele haken. Enkele jongens zagen kans iemand aan de haak te slaan. En zocht de JV het hogerop in het bos.

boomklimmen

Na een programma met hoogtepunten even een vrije middag voor allerlei activiteiten. Enkele jongens hadden kun cross speelgoed meegenomen en gingen deze eens uit proberen in het glooiende Duitse landschap. Dit tot ongenoegen van enkele agrariërse (groot)grondbezitters.

duitsland_jv_110

Dit jaar konden de Robin Hoods van onze JV hun talent (of het gebrek daaraan…) demonstreren met boogschieten. Dit jaar waren er echter wel appels aanwezig en Roelhelm Tell probeerde zijn boogkunsten om de appel van het hoofd van een (onfortuinlijk) JV lid te schieten.

Tijd voor een jaarlijkse terugkerende BBQ. Ook dit jaar was dit een succes.

Zoals we elk jaar met het uitje ook dit jaar weer een dropping. Dit keer was dr. Bram ook tegenwoordig om ons door de bossen van Duitsland te leiden. Met het geluid van een Duitse Panzer baanden we ons een weg door de Duitse bossen. Ook dit jaar slaagde we er niet in eenheid in de groep te houden. De ene helft vertrouwde de navigatie-skills van dr. Bram de andere waren de tocht van de avond ervoor kennelijk vergeten en vertrouwde de GPS-skills van Martin Molenaar.

duitsland_jv_103De groep van Bram kwam uit eindelijk uit in Kell am See, wat bij nadere navraag het dorpje Schillingen te zijn. Gedesillusioneerd besluit de groep het vertrouwen in het kompas van Bram op te zeggen en vervolgens te vertrouwen op GPS module van E. ’t Gilde. Zo trekt de groep bergen op en bergen af richting de accommodatie. Hier werd nog lang nagepraat en nagetafeld (met spareribs om 4:00). Uiteindelijk gingen de meeste maar slapen terwijl de nieuwe dag aanbrak.

De volgende ochtend vertrok Henk Stronkhorst + gezin met een hoop kabaal het terrein. De meeste mensen draaiden zich nog om weer verder te slapen. Helaas kwam aan deze droom abrupt een einde toen Boaz zijn bazuin (zie ook vuvuzela) over het hele kamp liet klinken. Na een ontnuchterend ontbijt werden alle tenten opgeruimd. De auto van Benjamin werd op een aanhanger geladen voor de thuisreis waar de auto zelf niet meer toe in staat verkeerden. De mensen met aanhangers vertrokken toen al richting Nederland om toch een beetje bij tijds thuis te zijn. Anderen ging de stad Trier nog even bekijken om toch iets van cultuur te hebben gezien.

En zo kwam er weer een goed en gezegend eind aan dit Hemelvaartsweekend.

(foto’s: Daniël Meijer (Szn), Martin Molenaar & Reina Bakker)

)*1=doorhalen indien niet van toepassing.